Agenda

Carregant Esdeveniments

« Tots Esdeveniments

  • Aquest event ja ha passat.

Visita a l’exposició ‘La fotografia “creativa” a Catalunya (1973- 1982)

19 19UTC setembre 19UTC 2018 - 17:30 - 19:00

Visita a càrrec de Pep Rigol.

Aquesta mostra presenta el sorgiment d’una generació de fotògrafs que van reivindicar el reconeixement de la fotografia «creativa» o d’autor com un art autònom dins del sistema institucional i artístic dels anys setanta i principis dels vuitanta. Abraça des de l’obertura de Spectrum, la primera galeria especialitzada en fotografia de l’Estat espanyol, que es va inaugurar a Barcelona el 1973, fins a la celebració de la Primavera Fotogràfica el 1982.

Per a la mostra s’han rescatat nombrosos arxius documentals del període, així com una part significativa de les produccions que aquesta generació va desenvolupar durant la cronologia assenyalada.

La fotografia «creativa» a Catalunya (1973-1982) inclou treballs de Pere Formiguera, Manel Esclusa, Joan Fontcuberta, Marta Sentís, Tony Keeler, Manolo Laguillo, Lluis Casals, Jordi García, Ferran Freixa, Humberto Rivas, Josep Rigol, Manel Armengol, Maria Espeus, Toni Catany, Manel Úbeda, Enric de Santos, Eduard Olivella, Jordi Esteva, Miquel Sala, Jordi Sarrà, Bigas Luna, Juan José Gómez Molina, América Sánchez, Lluis Bover, Eduard Olivella, Jordi Guillumet, Manuel Serra i Marta Povo. Produccions de col·lectius com el Grup Taller d’Art Fotogràfic, FotoFAD, Grup Alabern, Grup 3 Peus i el Col·lectiu Català de Fotografia. Registres documentals de les galeries Spectrum, Sala Aixelà, TAU, Nikon, Fotomanía, Procés, Material Sensible, FORVM, Sala Vinçon, Rosa Bisbe, Ciento, Lleonart, Eude, Photogalería, Saloncito Dos i Una i 491. Publicacions com Nueva Lente, Flash-Foto, Spectrum News, Imatge, Papel Especial, Contrejour, Afterimage i Artilugi. Materials sobre l’activitat d’espais museogràfics com l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC), la Caixa d’Estalvis de Manresa, el Molí Paperer de Capellades, la Caixa a Lleida, el Palau de la Virreina i la Fundació Miró de Barcelona, i esdeveniments com la Fotomostra Iltirda, els Rencontres Internationales de la Photographie d’Arles, les Jornades Catalanes de Fotografia de 1980 i la Primavera Fotogràfica a Barcelona 1982.

Detalls

Data:
19 19UTC setembre 19UTC 2018
Hora:
17:30 - 19:00

Organitzador

Fotoconnexió
Web:
http://www.fotoconnexio.cat/

Recinte

La Virreina. Centre de la Imatge
La Rambla, 99
Barcelona, Barcelona 08002 Espanya
+ Mapa de Google