Fototertúlia (8 de setembre) a càrrec de Miquel Playà Ventura descendent d’una saga de fotògrafs, Matarrodona-Santonja, que van exercí a Barcelona a finals de segle XIX i principis del XX.

RESUM

Miquel Matarrodona Maza (Barcelona, 1854 – ?), metge i fotògraf, comença l’ofici de la mà del fotògraf Gustave Larauza i el 1880, s’estableix al carrer Ferran número 34, on vivia amb la seva família i va treballar durant molts anys. El 13 de febrer de 1878, i a petició dels doctors Joan Soler i Joan Giné i Partagàs, l’Hospital de la Santa Creu de Barcelona acceptà el nomenament de Matarrodona com a fotògraf oficial del centre hospitalari.

Fototertulia 8-9-14 Miquel Playa

Josep Santonja Bassols (Barcelona, 1863 – 1938) a la l’edat de 12 anys la seva germana Rosa es va casar amb el fotògraf Miquel Matarrodona Maza. És molt possible que Josep Santonja comencés d’aprenent l’any 1880 a l’estudi del seu cunyat al carrer Ferran número 34 de Barcelona. El 1902 en Miquel Matarrodona abandona la dona i els fills i en Josep continua el negoci juntament amb la seva germana i el nebot de 15 anys. La seva trajectòria professional sempre va anar lligada amb la família fins que després de casar-se, l’any 1912, s’instal·là al carrer Montseny número 20 de Gràcia, a l’estudi fotogràfic que havia estat de Roman A. de Clausolles. Posteriorment, el 1918, deixa l’estudi i es trasllada molt a prop, al carrer Salmeron número 107 (actual Gran de Gràcia), on el trobem fins el 1928. Cap a principis dels anys 30 aquest estudi ja el trobem a nom de  J. Ramos, successor de Santonja.

 En Miquel Matarrodona Santonja (Barcelona, 1887 – 1928), fotògraf i fill de Miquel Matarrodona Maza i Rosa Santonja Bassols, va treballar sempre amb el negoci familiar. El 1919 va morir la seva mare i a partir de 1922 va exercí de fotògraf a l’estudi fotogràfic situat al carrer Còrsega número 228 de Barcelona fins a la seva mort l’any 1928.

Per a més informació:

http://familiasantonja.blogspot.com.es/

http://entretelers.blogspot.com.es/

This site is registered on wpml.org as a development site.