La xerrada del dilluns 6 d’octubre va ser a càrrec de José Manuel Torres, historiador de la fotografia, autor de La retina del savi. Un segle de fotografia científica a Barcelona (1839-1936), fotoconnectat i membre del grup de fotografia científica de la ciutat.

Amb bona assistència de públic i sota el títol 6. L’evolució de la fotografia a Sant Andreu de Palomar entre 1922 i 1936. José Manuel fa anys que investiga sobre la història de l’associació Saint Victor i de la fotografia en aquest barri de Barcelona. A partir de la pròpia recerca, va mostrar documents i fotografies fetes pel mateix Arissa i per altres membres de l’agrupació fotogràfica i fotògrafs de Sant Andreu: Miquel Viñas, Andreu Pinyol, Francesc Castells, Lluís Batlle, Josep Girabal, etc. És va glossar també la figura de Mossén Clapés, estudiós i historiador del barri de Sant Andreu i bon amic d’Antoni Arissa.

20141006_Ricard_07

Al llarg de la conferència vam poder comptar amb la participació d’alguns assistents ben pròxims com la M. Àngels Arissa i l’Helena Sacasas, filla i neta del fotògraf respectivament. També va intervenir breument Pau Vinyes com a historiador de Sant Andreu.

                         

Com a fi de festa hi va haver un xeflis amb cava i pastís, amb les tres veles de rigor, per celebrar el tercer aniversari de la constitució de l’associació Fotoconnexió.

Per molts anys!

This site is registered on wpml.org as a development site.