Fototertúlia Estereotips de gènere en el fotoperiodisme esportiu català dels anys vint i trenta al Cercle Artístic de Sant Lluc a càrrec de Daniel Justribó realitzada el dilluns 2 de març de 2015.

El conferenciant va oferir, a partir del material elaborat per a la publicació del seu llibre Feminitat, Esport, Cultura – pioneres de l’atletisme català (1921-1938), una aproximació als estereotips femenins apareguts al fotoperiodisme esportiu entre els anys ’20 i ’30.

2015-03-02_Daniel Justribo_02_F Sans

L’autor va tractar exemples catalans a partir d’una  introducció més genèrica sobre la fotografia d’esport a Europa, fent referència no només als seus antecedents –com podia ser fotografia esportiva femenina “d’estudi”– sinó també a les desviacions d’aquest gènere que, alimentat pel gust masculí, es barreja, en alguns casos, amb el món eròtic.

2015-03-02_Daniel Justribo_03_F Sans

Segon les reflexions de l’autor semblaria que la mirada masculina va ser fonamental en la proliferació d’estereotips, mitjançant la demanda de mercat i a causa de la intervenció del fotògraf a l’hora de marcar, en el món de l’esport femení, models estètics inacceptables si haguessin estat traslladats al món de l’atletisme masculí.

Text: Carmen Perrotta. Fotografies: Francesc Sans

This site is registered on wpml.org as a development site.