Fotografies: Ramón Barnadas

 

Fototertúlia a càrrec de Montserrat Baldomà.

Foto Lux va ser un dels estudis fotogràfics més emblemàtics de Girona. La seva llarga trajectòria, que en termes amplis abasta prop de setanta anys —de 1916 a 1989—, en fa una referència imprescindible entre els estudis de retratistes de la ciutat.

No obstant això, la seva història dilatada no és l’únic valor que fa de Foto Lux un estudi peculiar. Foto Lux no va ser un estudi de retrat com els altres. O almenys no del tot. Paral·lelament als treballs formulats amb els codis fotogràfics més tradicionals, va fer incursions per territoris més complexos al voltant del retrat, de les quals són un bon exemple els tipus catalans, realitzats magistralment per Joan  Pereferrer. Al mateix temps, a Foto Lux es va experimentar a la recerca de noves maneres d’afrontar el retrat, originals, innovadores, a remolc de les novetats tècniques i de la modernitat, i les seves propostes van abocar a la consecució d’un estil propi que es va saber transformar en el tret distintiu de la casa. Una estratègia que la va diferenciar de la resta de galeries fotogràfiques que configuraven el dens panorama comercial de l’època.

   

This site is registered on wpml.org as a development site.