Fotografies: Gloria Puigmal

Goma bicromatada sobre paper d’aquarel·la. Miquel Renom. MNAC (219145-000)

 

Miquel Renom i Presseguer (Sabadell,1876–Barcelona,1950) va ser un dels primers fotògrafs catalans que van conrear la fotografia com a llenguatge artístic.
L’activitat artística de Renom és de fonamental importància per entendre el pictorialisme català i un reflex de la seva evolució, coincidint en el temps amb els seus processos de naixement,consolidació,canvi i decadència. Amés de la producció expressament artística,conformada principalment per la construcció d’escenes d’estètica simbòlica, marines i,sobretot,paisatges melancòlics,Miquel Renom va ser un dels pocs fotògrafs artistes que també es van dedicar professionalment al retrat.
La infravaloració del pictorialisme per part de la Història de l’Arthafet que Miquel Renom, com tants altres fotògrafs que es relacionaren amb aquest moviment,hagi estat relegat a l’oblit. Aquest és doncs el primer estudi en profunditat que es fa sobre la seva vida i obra i,amés,dona compte de la identitat del pictorialisme català, contribuint així a la seva revalorització i coneixement.

 

This site is registered on wpml.org as a development site.