Entrega dels Premis Fotoconnexió 2019 i sopar annual de l’Associació.

Amb la tercera edició del Premis Fotoconnexió els seus socis i sòcies distingeixen aquest any 2019 a persones, entitats o iniciatives que comparteixen els objectius fundacionals de l’associació.

Són atorgats per votació dels afiliats, motiu pel qual, tant les candidatures finalistes com les guardonades compten amb la màxima consideració dels membres de Fotoconnexió.

  • Premi INICIATIVA FOTOGRÀFICA DE L’ANY

> Exposició Berenice Abbott. Retratos de la modernidad a la Fundació Mapfre. Per apropar d’una manera clara i global l’obra d’una fotògrafa rellevant que, a més d’immortalitzar els canvis de la modernitat, va fer incursions exemplars en el terreny de la fotografia científica. La mostra, a més,presentava còpies d’Atget positivades per la fotògrafa.
Exposició combinada Troc de mirades – Manel Esclusa al centre La Sala. Per combinar la visió de la fotografia que tenia en Miquel Galmes a partir de la seva col·lecció –tot incorporant-hi imatges de fotògrafs reconeguts i anònims- amb dos projectes de Manel Esclusa. És una iniciativa on participen La Sala, de Vilanova i la Geltrú, i l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya.
> Projecte #FilmSwapWorldWide de Pablo Giori. Per impulsar el diàleg visual i intercultural entre fotògrafs d’arreu del món, a partir de la tècnica de la doble exposició i l’intercanvi de carrets. Impulsat per Pablo Giori, en guany ha participat en diverses exposicions internacionals i en la mostra BADEM al Pati Llimona. També ha publicat el foto llibre Habitantes inesperados.

I el guanyador o guanyadora és… Exposició combinada Troc de mirades – Manel Esclusa al centre La Sala.

  • Premi FOTOCONNECTAT

> Artur Canyigueral RoyoPer la tasca de recuperació de material fotogràfic històric que du a terme des de fa anys i que ha compartit diverses vegades amb Fotoconnexió on, amés, fa una feina amagada per documentar les Fototertúlies i aporta iniciatives per dinamitzar la participació dels socis.
> Pep Parer Farell. Per la seva implicació amb Fotoconnexió des del moment en què es va fundar al seu estudi, lloc que va esdevenir durant molts anys el local de reunions de l’entitat, a més de la feina realitzada com a tresorer i del suport que sempre ha donat als amants de la fotografia.
> Projecte Fotos en conserva. Per la llarga activitat desenvolupada en pro de la conservació i valoració de la fotografia en l’àmbit domèstic i en nombroses poblacions, a un públic heterogeni i amb una metodologia docent que ha fet que l’activitat estigui altament valorada arreu del país.

I el guanyador o guanyadora és… Pep Parer Farell.

  • Premi TRAJECTÒRIA EN L’ÀMBIT DE LA RECERCA I DE L’IMPULS DE LA FOTOGRAFIA

 

> Enric Galve Montero. Per ser un dels fundadors del Laboratoris Color EGM el 1971, un lloc on els fotògrafs acudeixen amb plena confiança, haver estat el director del Sonimagfoto&Multimedia i ser membre del comitè de Graphispag. És un amant de la fotografia que ha donat i dona suport a moltes iniciatives.
> Josep Rigol MuxartPer la seva fecunda activitat com a fotògraf, galerista, periodista, comissari d’exposicions, organitzador de certàmens fotogràfics i membre d’associacions culturals, que l’han vinculat a la Primavera Fotogràfica ,Scan, les Jornades Catalanes de Fotografia i Ajoblanco ,entre d’altres.
> María de los Santos García FelgueraPer la quantitat i qualitat de la seva recerca en la història de la fotografia, feta amb rigor i passió, tant des de l’àmbit personal com des de l’acadèmic. Ha estat una docent de referència que ha donat i dona suport a nombrosos investigadors de manera desinteressada i generosa.

I el guanyador o guanyadora és… María de los Santos García Felguera.

I desprès… la festa

Fotos Montserrat Baldomà i Artur Canyigueral