SOLARIGRAFIA
A càrrec de Jesús Joglar
Dilluns 7 d’octubre de 2019 a les 18:30 h.

Fotos: Jordi Algué

    

La solarigrafia és una variant de la fotografia estenopeica (sense lents) amb temps d’exposició molt llargs, des de dies fins a mesos o anys, que registra el moviment relatiu del Sol. Proporciona imatges emocionants i noves perspectives sobre el món que ens envolta.
Durant aquestes exposicions tant llargues, el paper fotosensible col·locat a l’interior de la càmera registra canvis en la tonalitat de l’emulsió a mesura que rep la llum, tant de forma directa com per la reflexió d’altres elements. Inicialment blanca o groguenca en funció del paper utilitzat, apareix llavors una imatge amb diferents tons ocres o d’altres colors.

thumbnail of EXTRACTE FTT 009_2019 CATALA

Extracte de la Fototertúlia (català)

————————————————————————————————————————————-

SOLARIGRAFÍA
A cargo de Jesús Joglar
Lunes 7 de octubre de 2019 a las 18:30 h.
Cercle Artístic de Sant Lluc, calle de los Mercaders, 42, Barcelona. (Entrada gratuita. Aforo limitado).

La solarigrafía es una variante de la fotografía estenopeica (sin lentes) con tiempos de exposición muy largos, desde días hasta meses o años, que registra el movimiento relativo del Sol. Proporciona imágenes emocionantes y nuevas perspectivas sobre el mundo que nos rodea.
Durante estas exposiciones tan largas, el papel fotosensible colocado en el interior de la cámara registra cambios en la tonalidad de la emulsión a medida que recibe la luz, tanto de forma directa como por la reflexión de otros elementos. Inicialmente blanca o amarillenta en función del papel utilizado, aparece entonces una imagen con diferentes tonos ocres o de otros colores.

thumbnail of EXTRACTE FTT 009_2019 CASTELLA

Extracto de la Fototertulia (castellano)

                            

 

 

 

This site is registered on wpml.org as a development site.