La celebració de la diada de Sant Jordi de 2021 va tenir un component fotogràfic amb dos vessants d’una banda, el fet d’haver superat el centenar d’exemplars del Fons Fotoconnexió de publicacions sobre la fotografia i l’audiovisual que es troba al CRAI Biblioteca de Filosofia, Geografia i Història de la Universitat de Barcelona (https://crai.ub.edu/ca/coneix-el-crai/biblioteques/biblioteca-filosofia-geografia-historia) i, de l’altra, la participació de diverses sòcies i socis en la publicació de llibres sobre fotografia.

És per això que, en primer lloc, vam parlar amb l’ Anna Clavell responsable de la Biblioteca indicada, qui ens ha explicat les característiques de la col·lecció Fotoconnexió i la seva inclusió dins del catàleg de la UB. Vam continuar amb una taula rodona amb Beatriz Sánchez Torija, María de los Santos García Felguera i Xavier Goñi Gracenea, tres fotoconnectats que o bé han publicat en solitari llibres sobre fotografia o bé els han coordinat (a més de participar hi amb textos).

L’objectiu principal de l’acte va ser que ens expliquessin aquells aspectes més amagats, els problemes i les solucions de, per exemple, l’adaptació d’una tesi doctoral a un llibre, de la gestió d’una recerca sobre l’evolució de les galeries de retrat, o de la publicació de volums que recullen el contingut d’exposicions.

———————————————————————————————————————————————————

La celebración de la fiesta de Sant Jordi de 2021 tuvo un componente fotográfico con dos vertientes de una parte, el hecho de haber superado el centenar de ejemplares del Fondo Fotoconnexió de publicaciones sobre la fotografía y el audiovisual que se encuentra en CRAI Biblioteca de Filosofía, Geografía e Historia de la Universidad de Barcelona (https://crai.ub.edu/ca/coneix-el-crai/biblioteques/biblioteca-filosofia-geografia-historia) y, por otro, la participación de varias socias y socios en la publicación de libros sobre fotografía.

Es por ello que, en primer lugar, hablamos con Anna Clavell responsable de la Biblioteca indicada, quien nos ha explicado las características de la colección Fotoconnexió y su inclusión dentro del catálogo de la UB. Continuamos con una mesa redonda con Beatriz Sánchez Torija, María de los Santos García Felguera y Xavier Goñi Gracenea, tres fotoconnectats que o bien han publicado en solitario libros sobre fotografía o bien los han coordinado (además de participar con textos).

El objetivo principal del acto fue que nos explicaran aquellos aspectos más escondidos, los problemas y las soluciones de, por ejemplo, la adaptación de una tesis doctoral en un libro, de la gestión de una investigación sobre la evolución de las galerías de retrato, o de la publicación de volúmenes que recogen el contenido de exposiciones.

This site is registered on wpml.org as a development site.