El dijous 3 de maig es van celebrar les conferències dins del projecte de Recreació històrica de les primeres fotografies de muntanya a Catalunya, al Institut d’Estudis Catalans, organitzades per Fotoconnexió amb col·laboració  de la Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica (SCHCT)

 

 

  • “Un recorregut per la imatge fotogràfica impresa”: Carles Mitjà va descriure l’evolució dels mètodes d’impressió de la imatge fotogràfica, des Niepce i Talbot fins al carbó transportat d’Alphonse de Poitevoin i el rotogravat de Kilc

 

 

  • “Gènesi dels àlbums pintorescos monumentals de Catalunya”: Ramon Barnadas va presentar la gènesi del primers albums amb fotografia de muntanya a Catalunya, promoguts per l’Associació Catalanista d ‘Excursions Científiques, amb fotografies de Mariezcurrena i Manso, entre altres.

 

 

  • “Estratègies matemàtiques per a la localització de les imatges”: Gregori Guasp va presentar un      senzill mètode matemàtic-geomètric per localitzar el punt de realització d’una fotografia sobre un mapa, a partir de la imatge de la mateixa, sense informació de la distància focal ni altra informació sobre la càmera.

 

 

Al final de la sessió els assistents van observar diversos exemplars dels àlbums pintorescos.

 

This site is registered on wpml.org as a development site.