Aquest any va retornar el lliurament presencial dels Premis de Fotoconnexió. Amb motiu de la celebració del 10è aniversari, es va organitzar una celebració especial, amb la presentació del fotògraf i periodista Enric Lucena.

Les propostes enviades pels socis i sòcies havien fet que, enguany, els finalistes de cada categoria eren els següents:

  • Premi TRAJECTÒRIA
   • Enric Galve: per ser un dels fundadors i el cap dels prestigiosos Laboratoris Color EGM el 1971, haver estat el director del Sonimagfoto & Multimedia i ser membre del comitè de Graphispag, entre molts altres càrrecs de responsabilitat. És un amant de la fotografia que sempre ha donat suport a les iniciatives fotogràfiques de caire cultural.
   • Laura Terré: per la seva extensa trajectòria com a historiadora de la fotografia, comissària d’exposicions i docent. Cal destacar la seva recerca al voltant de la generació de fotògrafs espanyols que van formar el Grupo AFAL durant la dècada de 1950, la redacció de monografies sobre diversos fotògrafs, així com nombrosos articles a premsa i revistes especialitzades i el comissariat d’exposicions.
   • Ecomuseu de les Valls d’Àneu/ Garsineu Edicions: per la seva tasca de recuperació i difusió del patrimoni fotogràfic i fílmic pirinenc mitjançant exposicions i col·leccions de llibres, que han rescatat de l’oblit tant autors professionals com aficionats.

I el guanaydor va ser Enric Galve.

  • Premi INICIATIVA DE L’ANY
   • KBr Centre de Fotografia de la Fundació Mapfre: per la seva aposta per esdevenir un centre permanent sobre fotografia a Barcelona, amb retrospectives sobre els grans mestres de la fotografia del segle XX i panoràmiques d’autors contemporanis. A més, impulsa iniciatives com la inclusió en la programació expositiva de col·leccions i fons fotogràfics d’àmbit català.
   • Archivo COVID: pel projecte que reuneix la feina de 388 fotògrafs de tot l’Estat que han documentat la pandèmia i els seus efectes al llarg de l’any 2020. Aquestes imatges, cedides gratuïtament, estan reunides en una web interactiva oberta i gratuïta, a disposició del públic durant 10 anys.
   • Lumínic: per la seva tasca en l’impuls de la fotografia d’autor des del seu festival, que es celebra a Sant Cugat des del 2019. A més, han esdevingut una plataforma fotogràfica amb activitat permanent, presentant una editorial i una galeria en línia fotogràfiques.

I el guanyador va ser KBr Centre de Fotografia de la Fundació Mapfre.

  • Premi FOTOCONNECTAT/DA
   • Miquel Àngel Pintanel: per les facilitats que dona a Fotoconnexió per assistir a les exposicions que s’encarrega de comissariar a la Filmoteca de Catalunya, com l’exposició “Les claus de la foto fixa”. A més a més, pel suport logístic que dona a l’associació en temes informàtics.
   • Ricard Marco: per donar visibilitat a Fotoconnexió en els actes de l’Any Boix, commemoració del centenari del naixement de Francesc Boix, i en especial en l’acte d’homenatge a aquest fotògraf celebrat en la seu del Districte de Sants-Montjuïc, coorganitzat per ell en nom de l’associació. També per la gestió per portar l’exposició 11 Fotoconnectades al Centre Cívic de Cotxeres de Sants.
   • Anna Nicolau: per la seva continuada tasca d’informar d’articles apareguts a la premsa sobre fotografia i sobre inauguracions d’exposicions des de la pàgina de Facebook de socis de Fotoconnexió, dinamitzant aquest espai de trobada dels socis.

I els guanyadors, amb un empat en el nombre de vots, van ser Miquel Àngel Pintanel i Ricard Marco.

 

 

L’acte es va difondre en directe per Instagram Live, i ens queda el vídeo (amb algun problema tècnic):

Desprès del lliurament, es va celebrar l’habitual sopar.