Aquesta fototertúlia va servir com a presentació del llibre Brians. Dones Invisibles, que és el resultat del projecte de fotografia participativa TRASPASSANT L’OBJECTIU organitzat per la Fundació Setba a la unitat de dones del Centre Penitenciari Brians 1 a Sant Esteve Sesrovires (en col·laboració amb l’artista i activista Marta Fàbregas).

 

 

 

 

Durant dos anys, més de seixanta dones internes a la presó han participat en tallers de fotografia, descobrint una nova forma d’expressió i fent un treball d’apoderament que ha millorat la seva autoestima i imatge.

Aquest foto llibre inclou, a banda dels retrats a les internes realitzats per la directora artística, fotografies de l’espai de la fotògrafa Laura Gálvez Rhein i dos reportatges molt especials un de Camila Oliveira, actualment a tercer grau i que ha comptat amb la mentoria de Marta Fàbregas, i l’altre de Sofia Kyprisli qui segueix a Brians i que ha tingut la fotoperiodista Sandra Balsells com a mentora.

   

Aquest projecte és una declaració de principis i aquest llibre és el primer de la col·lecció. Les dones són les grans oblidades del sistema penitenciari, ja que només representen el 7 de la població reclusa, disposant de menys instal·lacions i recursos que els homes. La Fundació vol contribuir a la transformació social a través de la cultura, una poderosa eina que sempre ens salva.

      

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.