Agenda

Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Fototertúlia El fons Joaquim Guitert I Fontserè. El personatge i el seu temps a través de la Fotografia, a càrrec d’Elisenda Cristià

juny 7 - 18:30 - 19:30

Gratuït

Per accedir a la fototertúlia es farà servir aquest enllaç: https://meet.jit.si/FTT_2021 (la sessió es gravarà en vídeo)

Excursió per les muntanyas de Prades. c. 1920. Arxiu Guitert. Fons JGF

 

Endinsar-se en l’estudi d’un fons personal és submergir-se en la vida i  l’entorn de la persona que l’ha produït. Trobar-se davant la documentació d’una figura tan representativa d’una època, com fou el Doctor Guitert, i poder tractar-la i estudiar-la és sens dubte una oportunitat gran i valuosa.

Joaquim Guitert i Fontserè, nascut al barri de la Barceloneta a l’octubre de 1875, fou metge i historiador i, com a persona inquieta que era, prengué part en els esdeveniments culturals, socials i polítics del seu temps. Aquesta activitat la veiem reflectida en el seu fons, ric i divers. Després de la seva mort, l’any 1957, el seu nét, Joaquim Masdeu Guitert, ha custodiat de manera curosa no només tota la documentació fotogràfica (més d’un miler i escaig de plaques de vidre i imatges fotogràfiques en altres suports), sinó també tots el maquinari fotogràfic de l’avi, la documentació textual i una envejable biblioteca de més de 2000 volums.

La documentació en imatge -en la seva major part- és obra de Joaquim Guitert i és fruit de la seva activitat personal, familiar, professional i científica. Tota la seva trajectòria vital hi queda reflectida. I d’entre totes les sèries en destaquem la relativa al Monestir de Santa Maria de Poblet, al que Guitert estigué estretament vinculat.

Actualment el fons està dipositat a la casa on visqué el Doctor Guitert els darrers vint anys de la seva vida, al Mas Catalònia de la Selva de Camp, lloc on actualment viu el seu net.

L’objectiu de l’estudi dut a terme ha estat fer-ne el tractament documental: organitzar-lo, classificar-lo, descriure’l, preservar-lo i elaborar una proposta de difusió.

thumbnail of FTT_05_7JUNY_EC_cat

Fulletó de la fototertúlia

————————————————————————————————————————————————————

Para acceder a la fototertulia, se utilizará este enlace: https://meet.jit.si/FTT_2021 (la sesión se grabará en vídeo)

Adentrarse en el estudio de un fondo personal es sumergirse en la vida y en el entorno de la persona que lo ha producido. Encontrarse ante la documentación de una figura tan representativa de una época, como fue el Doctor Guitert, y poder tratarla y estudiarla es sin duda una gran y valiosa oportunidad.

Joaquim Guitert i Fontserè  nació en el  barrio de la  Barceloneta en  octubre de  1875, fue  médico e historiador, y como persona inquieta que era tomó parte activamente en los acontecimientos culturales,  sociales y  políticos de su  tiempo. Esta  actividad la vemos  reflejada en su fondo,  rico y  diverso.  Después de su muerte, en  1957, su nieto, Joaquim Masdeu Guitert, ha  custodiado de manera cuidadosa, a través de los años, no solo toda la documentación fotográfica (más de un  millar de  placas de  vidrio e imágenes  fotográficas en otros soportes), sino también todos los
aparatos de  fotografía de su abuelo, la documentación  textual y una envidiable  biblioteca de  más de 2000 volúmenes.

La documentación en  imagen -en su  mayoría- es obra de Joaquim Guitert y es fruto de su actividad personal, familiar, profesional y científica. Toda su trayectoria vital queda  reflejada en  ella. De entre todas las series  destacamos la  relativa al  Monasterio de Santa  María de Poblet, al que Guitert estuvo estrechamente  vinculado.

Actualmente el fondo está  depositado en la casa donde  vivió el Doctor Guitert los últimos veinte  años de su  vida (1935 -1957 ), en el Mas  Catalònia de la  Selva del Camp, lugar donde actualmente  vive su  nieto.

El  objetivo del estudio  realizado ha  sido el de  llevar a  cabo el tratamiento  documental: organización, clasificación,  descripción y preservación, y  también se ha  elaborado una  propuesta de  difusión.

thumbnail of FTT_05_7JUNY_EC_cast

Boletín de la fototertulia

Mostra els detalls

Data:
juny 7
Hora:
18:30 - 19:30
Cost:
Gratuït
Categoria d'Esdeveniment:
Etiquetes de l'Esdeveniment:
, ,
Web:
https://meet.jit.si/FTT_2021

Organitzador

Fotoconnexió
Web:
https://www.fotoconnexio.cat/

Recinte

On-Line meet.jit.si