Agenda

Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

SUSPESA. Fototertúlia La càmara com a teràpia. Les fotos de Guerra d’Antoni Campañá (1936-1939) a càrrec d’Arnau González

6 06Europe/Madrid abril 06Europe/Madrid 2020 - 18:30 - 20:00

Gratuït

SUSPESA! LA CÀMERA COM A TERÀPIA. LES FOTOS DE GUERRA D’ANTONI CAMPAÑÀ (1936-1939)
A càrrec d’Arnau Gonzàlez Vilalta.
Dilluns 6 d’abril de 2020 a les 18:30 h.
Cercle Artístic de Sant Lluc, carrer dels Mercaders, 42, Barcelona. (Entrada gratuïta. Aforament limitat).

Una butaca al millor cinema. 1936. Antoni Campañà

 

Al llarg del segle XX la força i el poder de la imatge han canviat la percepció de les societats de masses respecte als esdeveniments polítics, socials i culturals. És precisament per això que tots els règims han maldat per controlar la tasca dels fotògrafs i per agenciar-se els seus arxius. Per poder transmetre als ciutadans allò que de “veritat” ha passat; allò que les imatges fotogràfiques, com cap altre mitjà, ens ajuden a explicar o manipular. Antoni Campañà (1906-1989) és un d’aquells noms “molt conegut entre els desconeguts” que sintetitza la fotografia al llarg de la passada centúria en tota la seva amplitud. Pictorialista, mestre del bromoli, de la postal turística, de la fotografia esportiva o del revelatge, fins al 2019 restava quasi inèdita una part de la seva trajectòria que ho combinà tot: el seu immens, ric i complex fons de la Guerra Civil.

Amagades al fons de la seva casa de Sant Cugat del Vallès a punt d’enderrocar-se trenta anys després de la seva mort, hi apareixen dues capses vermelles. Què deuen contenir? Un descobriment del tot inesperat: més de 5.000 fotografies de la guerra. Un enorme fris de la vida en guerra. Republicà, catalanista i catòlic practicant, Campañà retrata una realitat tràgica i contradictòria, rica en matisos, amb contrastos que sovint són dolorosos. Una mirada sense contemplacions i sense una causa a defensar. Un retrat de la seva ciutat i del seu país on res quedà al marge. Una teràpia a través del visor de la càmera que l’ajudaria a suportar el trauma de la guerra. Un tresor que amplia els horitzons del ja ric patrimoni fotogràfic del país.

Documentació: FTT_03_6ABRIL_AG.pdf


LA CÁMARA COMO TERAPIA. LAS FOTOS DE GUERRA DE ANTONI CAMPAÑÀ (1936-1939)
A cargo de Arnau Gonzàlez Vilalta

Lunes 6 de abril de 2020 a las 18:30 h.
Cercle Artístic de Sant Lluc, calle de los Mercaders, 42, Barcelona. (Entrada gratuita. Aforo limitado).

 

A lo largo del siglo XX la fuerza y el poder de la imagen han cambiado la percepción de las sociedades de masas respecto a los acontecimientos políticos, sociales y culturales. Es precisamente por este motivo que todos los regímenes se han esforzado en controlar el trabajo de los fotógrafos y por apropiarse de sus archivos. Para poder transmitir a la ciudadanía lo que de “verdad” ha sucedido, ha pasado; aquello que las imágenes fotográficas, como ningún otro medio, nos ayudan a explicar o a manipular. Antoni Campañà (1906-1989) es uno de esos nombres “muy conocido entre los desconocidos” que sintetiza la fotografía a lo largo de la pasada centuria en toda su amplitud. Pictorialista, maestro del bromóleo, de la postal turística, de la fotografía deportiva o del revelado, hasta el 2019 permanecía casi inédita una parte de su trayectoria que lo combina todo: su inmenso, rico y complejo fondo de la Guerra Civil.

Escondidas en su casa de Sant Cugat del Vallès a punto de ser derruida treinta años después de su muerte, aparecieron dos cajas. ¿Qué contendrían? Un descubrimiento absolutamente inesperado: más de 5.000 fotografías de la guerra. Un enorme friso de la vida en guerra. Republicano, catalanista y católico practicante, Campañà retrata una realidad trágica y contradictoria, rica en matices, con contrastes que son muchas veces dolorosos. Una mirada sin contemplaciones y sin una causa para defender. Un retrato de su ciudad y de su país donde nada queda al margen. Una terapia a través del visor de la cámara que le ayudaría a soportar el trauma de la guerra. Un tesoro que amplía los horizontes del ya rico patrimonio fotográfico del país.

 

Mostra els detalls

Data:
6 06Europe/Madrid abril 06Europe/Madrid 2020
Hora:
18:30 - 20:00
Cost:
Gratuït
Categoria d'Esdeveniment:
Etiquetes de l'Esdeveniment:
, ,

Organitzador

Fotoconnexió
Visualitza el lloc web de Organitzador

Recinte

CERCLE ARTÍSTIC DE SANT LLUC
Carrer dels Mercaders, 42
Barcelona, Barcelona 08003 Espanya
+ Mapa de Google