Agenda

Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Fototertúlia “LA FOTOGRAFIA EN L’ APRENENTATGE DE L’ ARQUITECTURA. IMATGES DE LES EXCURSIONS DE L’ESCOLA D’ARQUITECTURA DE BARCELONA 1910-1923″, a càrrec de Carmen Rodríguez Pedret.

juliol 11 - 18:30 - 19:30

Dilluns, 11 de juliol de 2022, a les 18 30 h. en el Cercle Artístic de Sant Lluc, carrer dels Mercaders, 42, Barcelona.
També podeu accedir a la fototertúlia des d’aquest enllaç (la sessió es gravarà en vídeo): https:://meet.jit.si/FOTOTERTULIES2022

Cimbori de la Seu Vella de Lleida. Excursió ESAB 1901. Col·lecció ETSAB, Càtedra Gaudí, UPC (núm FF_ 002402)

Cimbori de la Seu Vella de Lleida. Excursió ESAB 1901. Col·lecció ETSAB, Càtedra Gaudí, UPC (núm FF_ 002402)

 

Carmen Rodríguez Pedret ens explicarà com els viatges i excursions han estat una part essencial en la formació dels estudiants d’arquitectura. Ho va tenir molt clar Elies Rogent, el primer director de l’Escola d’Arquitectura de Barcelona, quan el 1884 va organitzar la primera sortida acadèmica a Poblet i que va donar com a resultat una monografia del monestir.

En paral·lel, els futurs arquitectes van descobrir la fotografia com a instrument indispensable per al registre patrimonial i per l’anàlisi que acompanyava el dibuix “in situ” dels edificis.

Les col·leccions fotogràfiques de l’ETSAB i la Càtedra Gaudí ens acosten a aquest temps inicial, quan la fotografia va transformar l’aprenentatge de l’arquitectura i, més enllà, la mirada sobre els paisatges i la gent que la càmera trobava al llarg del seu camí.

Mostra els detalls

Data:
juliol 11
Hora:
18:30 - 19:30

Organitzador

This site is registered on wpml.org as a development site.