Agenda

Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Fototertúlia Pràctiques artístiques i arxius d’imatges. Nous usos dels fons i col·leccions de fotografies, a càrrec de Pep Ros

4 04Europe/Madrid octubre 04Europe/Madrid 2021 - 18:30 - 19:30

Gratuït

El proper dilluns 4 d’octubre gaudirem de una nova fototertúlia, que serà a càrrec de Pep Ros Nicolau amb el títol

Pràctiques artístiques i arxius d’imatges. Nous usos dels fons i col·leccions de fotografies.

Pere Pratdesaba. Monument. Lladres de filferro, Jordi Mitjà, 2012. Instal·lació. Espai 13. Fundació Joan Miró. Barcelona.

Aquesta activitat serà PRESENCIAL i tindrà lloc com és habitual al Cercle Artístic de Sant Lluc (carrer Mercaders, 42, Barcelona) tot i que també es podrà seguir en línia a través de l’enllaç https://meet.jit.si/FTT_2021 (també al pdf adjunt).

La relació entre l’arxiu i la pràctica artística ha entrat en una nova fase en els darrers temps. La posició de centralitat que ocupen els documents d’arxiu en les pràctiques artístiques, i com els artistes han girat la mirada cap aquells, és el tema a l’entorn del qual gira aquesta presentació.

A partir de l’estudi i anàlisi d’uns casos, es proposa una reflexió teòrica sobre com algunes pràctiques artístiques contemporànies recorren als arxius, en aquest cas fotogràfics, per elaborar discursos i projectes artístics que o bé projecten una nova mirada sobre els materials que s’hi preserven, vistos amb una nova intencionalitat i perspectiva a partir del bagatge intel·lectual i estètic acumulat, d’una posició crítica i/o de l’experiència en la interpretació i lectura de les imatges o bé atorguen noves funcions i significats a aquests documents, anant més enllà tant del seu contingut i del seu valor iconogràfics com del propi objecte fotogràfic per se.

En ambdós casos, la creació de l’artista investigador esdevé un treball de recuperació projecció, un diàleg entre passat i futur. És una relació on l’element temps part inherent a la pròpia fotografia des de la seva gènesi, sense el qual no podria existir, però que alhora, acaba per figurar-ne i determinar-ne la seva mort, es converteix també en part necessària i imprescindible per estructurar i sustentar aquestes pràctiques artístiques.

thumbnail of FTT_07_04octubre_PepRos

Folletó de la fototertúlia (català i castellà)

Us hi esperem!


El próximo lunes 4 de octubre disfrutaremos de una nueva fototertulia, que será a cargo de Pep Ros Nicolau con el título

Prácticas artísticas y archivos de imágenes. Nuevos usos de los fondos y colecciones de fotografías.

Esta actividad será PRESENCIAL y tendrá lugar como es habitual en Cercle Artístico de San Lucas (calle Mercaderes, 42, Barcelona) aunque también se podrá seguir en línea a través del enlace https://meet.jit.si/FTT_2021 (también en el pdf adjunto).

La relación entre el archivo y la práctica artística ha entrado en una nueva fase en los últimos tiempos La posición de centralidad que ocupan los documentos de archivo en las prácticas artísticas, y  cómo los artistas han vuelto la mirada hacia aquéllos, es el tema en torno al cual gira esta presentación.

A partir del estudio y análisis de unos casos, se propone una reflexión teórica sobre cómo algunas prácticas artísticas contemporáneas recurren a los archivos, en este caso fotográficos, para elaborar discursos y proyectos artísticos que, o bien proyectan una nueva mirada sobre los materiales que se preservan, vistos con una nueva intencionalidad y perspectiva a partir del bagaje intelectual y estético acumulado, de una posición crítica y/o de la experiencia en la interpretación y lectura de las imágenes o bien otorgan nuevas funciones y significados a estos documentos, yendo más allá tanto de su contenido y de su valor iconográficos como del propio objeto fotográfico per se.

En ambos casos, la creación del artista investigador se convierte en un trabajo de recuperación proyección, un diálogo entre pasado y futuro. Es una relación donde el elemento tiempo parte inherente a la propia fotografía desde su génesis, sin el cual no podría existir, y que del mismo modo, acaba figurando y determinando su muerte, se convierte también en parte necesaria e imprescindible para estructurar y sustentar estas prácticas artísticas.

¡Os esperamos!

Mostra els detalls

Data:
4 04Europe/Madrid octubre 04Europe/Madrid 2021
Hora:
18:30 - 19:30
Cost:
Gratuït
Categoria d'Esdeveniment:
Etiquetes de l'Esdeveniment:
, ,

Organitzador

Fotoconnexió
Web:
https://www.fotoconnexio.cat/

Recinte

CERCLE ARTÍSTIC DE SANT LLUC
Carrer dels Mercaders, 42
Barcelona, Barcelona 08003 Espanya
+ Mapa de Google
This site is registered on wpml.org as a development site.