Votació pels premis Fotoconnexió 2021

D’entre les diferents propostes que hem rebut per a designar els candidats als premis Fotoconnexió 2021, enguany s’han rebut cinc mencions per al premi Trajectòria, quatre per al d’Iniciativa de l’Any i set per al de Fotoconnectat/da.

A partir de les propostes coincidents, les finalistes són:

  • Premi TRAJECTÒRIA
   • Enric Galve: per ser un dels fundadors i el cap dels prestigiosos Laboratoris Color EGM el 1971, haver estat el director del Sonimagfoto & Multimedia i ser membre del comitè de Graphispag, entre molts altres càrrecs de responsabilitat. És un amant de la fotografia que sempre ha donat suport a les iniciatives fotogràfiques de caire cultural.
   • Laura Terré: per la seva extensa trajectòria com a historiadora de la fotografia, comissària d’exposicions i docent. Cal destacar la seva recerca al voltant de la generació de fotògrafs espanyols que van formar el Grupo AFAL durant la dècada de 1950, la redacció de monografies sobre diversos fotògrafs, així com nombrosos articles a premsa i revistes especialitzades i el comissariat d’exposicions.
   • Ecomuseu de les Valls d’Àneu/ Garsineu Edicions: per la seva tasca de recuperació i difusió del patrimoni fotogràfic i fílmic pirinenc mitjançant exposicions i col·leccions de llibres, que han rescatat de l’oblit tant autors professionals com aficionats.
  • Premi INICIATIVA DE L’ANY
   • KBr Centre de Fotografia de la Fundació Mapfre: per la seva aposta per esdevenir un centre permanent sobre fotografia a Barcelona, amb retrospectives sobre els grans mestres de la fotografia del segle XX i panoràmiques d’autors contemporanis. A més, impulsa iniciatives com la inclusió en la programació expositiva de col·leccions i fons fotogràfics d’àmbit català.
   • Archivo COVID: pel projecte que reuneix la feina de 388 fotògrafs de tot l’Estat que han documentat la pandèmia i els seus efectes al llarg de l’any 2020. Aquestes imatges, cedides gratuïtament, estan reunides en una web interactiva oberta i gratuïta, a disposició del públic durant 10 anys.
   • Lumínic: per la seva tasca en l’impuls de la fotografia d’autor des del seu festival, que es celebra a Sant Cugat des del 2019. A més, han esdevingut una plataforma fotogràfica amb activitat permanent, presentant una editorial i una galeria en línia fotogràfiques.
  • Premi FOTOCONNECTAT/DA
   • Miquel Àngel Pintanel: per les facilitats que dona a Fotoconnexió per assistir a les exposicions que s’encarrega de comissariar a la Filmoteca de Catalunya, com l’exposició “Les claus de la foto fixa”. A més a més, pel suport logístic que dona a l’associació en temes informàtics.
   • Ricard Marco: per donar visibilitat a Fotoconnexió en els actes de l’Any Boix, commemoració del centenari del naixement de Francesc Boix, i en especial en l’acte d’homenatge a aquest fotògraf celebrat en la seu del Districte de Sants-Montjuïc, coorganitzat per ell en nom de l’associació. També per la gestió per portar l’exposició 11 Fotoconnectades al Centre Cívic de Cotxeres de Sants.
   • Anna Nicolau: per la seva continuada tasca d’informar d’articles apareguts a la premsa sobre fotografia i sobre inauguracions d’exposicions des de la pàgina de Facebook de socis de Fotoconnexió, dinamitzant aquest espai de trobada dels socis.

Animeu-vos a enviar el vostre vot a cadascun dels premis mitjançant el enllaç al formulari enviat per mail.

Podeu fer-ho fins el proper diumenge 26 de setembre.

 


Entre las diferentes propuestas recibidas para designar los candidatos a los premios Fotoconnexió 2021, este año se han recibido cinco menciones para el premio Trayectoria, cuatro para el de Iniciativa del Año y siete para el de Fotoconnectat/da.

A partir de las propuestas coincidentes, las finalistas son:

  • Premio TRAYECTORIA
   • Enric Galve: por ser uno de los fundadores y director de los prestigiosos Laboratorios Color EGM en 1971, haber sido el director del Sonimagfoto & Multimedia y ser miembro del comité de Graphispag. Es un amante de la fotografía que siempre ha apoyado iniciativas fotográficas de tipo cultural
   • Laura Terré: por su extensa trayectoria como historiadora de la fotografía, comisaria de exposiciones y docente. Cabe destacar su investigación alrededor de la generación de fotógrafos españoles que formaron el Grupo AFAL durante la década de 1950, la redacción de monografías sobre diferentes fotógrafos, así como numerosos artículos en prensa y revistas especializadas y el comisariado de exposiciones.
   • Ecomuseu de les Valls d’Àneu/ Garsineu Edicions: por su labor de recuperación y difusión del patrimonio fotográfico y fílmico pirenaico con diferentes exposiciones y colecciones de libros, que han rescatado del olvido autores profesionales y aficionados.
  • Premio INICIATIVA DEL AÑO
   • KBr Centro de Fotografía de la Fundación Mapfre: por su apuesta para llegar a ser un centro permanente sobre fotografía en Barcelona, con retrospectivas sobre los grandes maestros de la fotografía del siglo XX y panorámicas de autores contemporáneos. Además, impulsa iniciativas como la inclusión en la programación expositiva de colecciones y fondos fotográficos de ámbito catalán.
   • Archivo COVID: por el proyecto que reúne el trabajo de 388 fotógrafos de todo el estado que han documentado la pandemia y sus efectos a lo largo del año 2020. Estas imágenes, cedidas gratuitamente, están reunidas en una web interactiva abierta y gratuita, a disposición del público durante 10 años.
   • Lumínic: por su labor en el impulso de la fotografía de autor desde su festival, que se celebra en Sant Cugat desde 2019. Además, se han convertido en una plataforma fotográfica con actividad permanente, presentando una editorial y una galería en línea fotográficas.
  • Premio FOTOCONNECTAT/DA
   • Miquel Àngel Pintanel: por las facilidades que da a Fotoconnexió para asistir a las exposiciones que se encarga de comisariar en la Filmoteca de Catalunya, como la exposición “Les claus de la foto fixa”. Además, por el soporte logístico que da a la asociación en temas informáticos.
   • Ricard Marco: por dar visibilidad a Fotoconnexió en los actos del Any Boix, conmemoración del centenario del nacimiento de Francesc Boix, y en especial en el acto de homenaje a este fotógrafo celebrado en la sede del Distrito de Sants-Montjuïc, coorganizado por él en nombre de la asociación. También por la gestión para traer la exposición 11 Fotoconnectades al Centro Cívico de Cotxeres de Sants.
   • Anna Nicolau: por su continuada labor de informar de artículos aparecidos a la prensa sobre fotografía y sobre inauguración de exposiciones desde la página de Facebook de socios de Fotoconnexió, dinamizando este espacio de encuentro de los socios.

Animaos a enviar vuestro voto a cada uno de los premios mediante el formulario cuyo enlace se ha enviado por mail.

Podéis hacerlo hasta el próximo domingo 26 de septiembre.