Directori de socis

Per ordre alfabètic pel primer cognom. És un espai voluntari pels socis amb les seves dades.

Rosa María López Martínez

Gestora cultural
Mòbil: 630215079 Web: Ultramarinos

Informació Biogràfica

Nascuda a Ciudad de México. Estudia a l’Instituto Nacional de Bellas Artes de Ciudad de México la carrera d’Instructora d’Art amb la especialitat d’Arts Plàstiques. A la Universidad Veracruana cursa la llicenciatura de Artes Plàstiques con especialitat en Gràfica.

Como a docent ha impartit classes en els nivells de primària, secundaria i batxillerat, així com en tallers lliures de creació pròpia.

Va ser copropietària de l’estudi-laboratori fotogràfic especialitzat en blanc i negre “Fotograma” en la ciutat de Xalapa de 1993 a 2001, adquirint àmplia experiència en el camp professional.

A partir del 2001 ha treballat per compte pròpia com a fotògrafa, editora, model, dissenyadora gràfica i de vestuari teatral, en col·laboració amb historiadors, antropòlegs i artistes.

Ha rebut cursos continus d’actualització de docent d’art, gestió cultural i crítica d’art.

Des de 2001 és Coordinadora del Festival Mayo Fotográfico amb seu a Xalapa juntament amb el fotògraf Miguel Fematt i tenint entre els convidats de cada edició als fotògrafs i teòrics més destacats del panorama nacional, com ara Manuel Álvarez Bravo, Mariana Yampolsky, Graciela Iturbide o Pedro Meyer, i també figures internacionals, com Joan Fontcuberta, tot impulsant els joves creadors.

Fou propietària de la galeria experimental “Novedades Culturales Rosi” dins d’un mercat popular, així com assessora de l’Archivo de Estado de Veracruz y directora de la Fototeca del Estado de Veracruz fins el 2014. Ha sigut col·laboradora de la Fundación Tamsa de Mèxic i actualment de la Fundación Tierra a Barcelona i de l’associació Fotoconnexió.

Actualment cursa el Postgrau en Cooperació i Gestió Cultural Internacional en la Universitat de Barcelona.

Categories: Uncategorized

Fes-te'n soci

Ser soci de Fotoconnexió significa gaudir d’una sèrie de descomptes, promocions i altres condicions especials sólo presentant el teu carnet de Fotoconnexió.